Østers med dild-purløgsolie, melon og agurk

Print

Østers smager godt bare med citron men denne opskrift gør smagen mere frisk og lækkert, med lidt sprødt til den ellers bløde østers.

Ingredienser

3 franske østers
1,5 tsk. agurk skåret i fine små tern
1,5 tsk. honningmelon skåret i fine små tern
3 tsk. dild-purløgsolie
En halv citron
Pynt: Karse

Dild/purløgsolie:
Et lille bundt dild
Et lille bundt purløg
1 dl rapsolie

Fremgangsmåde

Skyl urterne og slyng dem i en salatslynge. Blend olie og urter i en blender i ca. 5 min til olien bliver flot grøn. Sigt olien gennem et klæde i en si.

Læg en østers mellem et rent viskestykke, så den flade side af østersen vender opad. Stik en østerskniv ind i revnen i den spidse ende af østersen. Vrid og vrik forsigtigt lidt med kniven, til du kan stikke kniven længere ind. Når hængslet løsner sig og du kan lade kniven følge den øverste skal rundt, får du skåret lukkemusklen over, som er den der holder østersen lukket.

Fordel en halv tsk. melon og en halv tsk. agurk på hver østers. Dryp 1 tsk. dild-purløgsolie på hver østers samt et par dryp citronsaft. Pynt med karse og server med det samme.