Østers med tabasco og peberrod

Print

Dressingen smages til efter egen smag. Jeg kan godt lide at den er ret stærk samtidig med at man kan smage sødmen fra ketchuppen og syrligheden fra citronen.

Ingredienser

Østers

Dressing:
1 dl ketchup
Peberrod efter smag
Saften af en halv til en hel citron
Et par dryp tabasco
Et par dryp worcestershire sauce

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til dressingen og smag dressingen til. Den skal være en anelse stærk af tabasco og peberrod samtidig med at den er lidt sød/sur af ketchup og citron. Det er om at finde den rette balance efter egen smag.

Læg en østers mellem et rent viskestykke, så den flade side af østersen vender opad. Stik en østerskniv ind i revnen i den spidse ende af østersen. Vrid og vrik forsigtigt lidt med kniven, til du kan stikke kniven længere ind. Når hængslet løsner sig og du kan lade kniven følge den øverste skal rundt, får du skåret lukkemusklen over, som er den der holder østersen lukket. Fortsæt med de resterende østers.

Fordel 1 tsk dressing udover hver østers og spis.