Oksekødsspyd med misokryddersmør

4 personer Print

En lækker sommerret med en dyb misosmag og undertoner af hvidløg. Spyddene kan med fordel steges på grillen, men du kan også stege dem på en grillpande.

Ingredienser

250 g bimi broccoli
1 stort bundt asparges
2 spsk. ristede sesamfrø
Et par kviste koriander
700-800 g oksefilet fra Friland skåret i grove tern
Grillspyd
Pynt: Lime
Salt og peber

Misomarinade:
100 g smør
2,5 spsk. lys miso
2 fed finthakkede hvidløg

Fremgangsmåde

Opvarm smør i en gryde og sauter finthakkede hvidløg. Tilsæt lys miso, rør rundt og sluk derefter for blusset. Bland halvdelen af marinaden med oksekødstern. Krydr med salt. Fordel oksekødstern på nogle grillspyd. Steg dem på en grill eller grillpande i ca. 3-4 minutter på hver side.
Rens bimi broccoli og asparges. Steg dem på en pande i 3-4 minutter, så de stadig har bid. Krydr med salt og peber. Det sidste minut tilsættes den anden halvdel af misomarinaden. Pynt med ristede sesamfrø og frisk koriander.
Server grillspyddene med limebåde og den lune salat.