Ravioli kan laves med alverdens fyld. Denne ret er meget simpel og kan laves hurtigt, når først man får øvet sig på pastamaskinen.
200 g tipo 00 mel
100 g semola mel
3 æggeblommer
2 æg
1 knsp salt
Evt. lidt vand
Fyld:
150 g ricotta
1 bundt hakket salvie
2 fed finthakket hvidløg
Salt og peber
Sauce:
Pastavand
100 g smør
Revet parmesan
6 fed finthakkede hvidløg
1 bundt salvie
Salt og peber
Bland tipo 00 mel, salt og semola i en skål. Slå æggene ud i en anden skål, og pisk dem sammen med æggeblommerne. Hæld melet ud på en bordplade og lav en fordybning i midten af melet. Hæld æggene i midten af melet i en stråle lidt ad gangen, mens du blander med den anden hånd. Når alle æggene er i, ælter du med hænderne i 2-3 min. Arbejd med dejen, og saml den langsomt uden at ælte eller mase for meget. Hvis dejen er for tør, tilsættes et par dråber vand. Rul dejen til en pølse og pak dejen ind i folie. Sæt den på køl i 2-3 timer.
Bland ricotta, hakket salvie, finthakket hvidløg, salt og peber.
Del dejen i 3 dele og rul den tyndt ud på pastamaskinen. Når raviolien skal samles, fyldes den med 1 tsk ricotta creme og med god afstand. Fold herefter den anden halvdel af pastadejen forsigtigt hen over. Pres dejen let rundt om fyldet, og stik raviolier ud med en rund ravioli udstikker. Sæt dem på køl i 30 minutter.
Smelt smørret i en gryde sammen med salvieblade og finthakket hvidløg. Kog raviolierne i 2-3 minutter, tilsæt 1/2 dl kogevand til salviesmørret samt raviolier, rigeligt revet parmesan, salt og peber. Hvis der er noget pastadej til overs, kan det laves dagen efter til fettuccine eller andet pasta.