Skaftkotelet med rød dukkah

2 personer Print

Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding. Ordet “dukkah” betyder “at støde” da både krydderier og nødder stødes til man får en lækker krydderiblanding. Det kan bruges på kød, grillede grøntsager eller på et lækkert stykke surdejsbrød dyppet i sesamolie.

Ingredienser

2 skaftkoteletter fra Friland
1 spsk olie
1 spsk smør
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
2 kviste timian
2 spsk rød dukkah (fra Mill & Mortar)
Salt og peber

Fremgangsmåde

Smelt smør på panden og lad det bruse op. Tilsæt, olie, rosmarin, timian, hvidløg og skaftkoteletter og lad dem stege 4-5 min på hver side afhængig af tykkelse.
Krydr med salt og peber. Lad kødet hvile i 4-5 min. Pynt med 1 spsk rød dukkah på hver bøf.